Bitkisel Ürünler

Doğal Sabunlar Ve Faydaları

Tüm doğal ürünler gibi artık, doğal sabunlar ve özellikleri günümüzde insanların ilgisini çeken bir konudur. Günümüzde artık insanlarımız kimyasal olan her türlü üründen vazgeçip her geçen gün popülerliği artan bitkisel ürünlere yönelmektedir. Bunların en başında da doğal sabunlar geliyor. Bu ürünler cildi dışarıdan gelen her türlü bakterilere karşı bir koruma kalkanı oluşturarak korurlar.

Doğal ürünler doğadan geliyor diye düşünen insanlar artık bu ürünlere çok güveniyor ve doğal sabunların kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Bu tür sabunlar birçok cilt sorununa çözüm olmakla beraber cildi gençleştirmede de büyük rol oynuyor. Doğal sabunlar ve faydaları oldukça fazladır. Bu yazımızda günümüzün en faydalı ve en popüler sabunları hakkında bilgi vereceğiz. Sizde yazımızı okuyarak cildiniz için en doğru sabun hakkında bilgi alabilirsiniz.

Doğal Sabun Çeşitleri

Günümüzde her çeşit doğal sabun üretilerek insanlara hem çeşit farklılığı hem cilt uygunluğuna göre seçimler yapmayı kolaylaştırmaktadır. Her derde deva bu sabunlar birçok insanın cilt problemlerine de iyi geliyor. Ciltte oluşacak lekelere tahriş olmalara ve deri altı hastalıklarına büyük oranda etki ederek, bu konuda büyük kolaylık sağlıyor. Doğal sabun çeşitleri oldukça fazladır ve bu sayede her türlü sorun için sabun bulmak mümkündür. En çok tercih edilen sabunlar ise;

  • Zerdeçal sabunu,
  • Bıttım sabunu,
  • Lavanta sabunu,
  • Katran sabunu,
  • Yasemin sabunu,
  • Keçi sütü sabunu,
  • Kükürtlü sabun,
  • Defne sabunu,
  • Eşek sütü sabunu,
  • Tuz sabunu en çok tercih edilen sabun çeşitlerindendir. Fakat bu sabunları kullanmadan önce cilt tipinize en uygun olanı seçmeniz cilt sağlığınız için daha avantajlı olacaktır.

 

Doğal Sabunlar Ve Faydaları

Bıttım Sabunu; Antiseptik özelliğiyle egzama ve mantar gibi deri hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Saç için kullanıldığında saç dökülmesini önler ve saç derisini nemlendirir.

Zeytinyağı Sabunu; İçerdiği yüksek orandaki E vitamini sebebiyle cildi güzelleştirir, gözenekleri sıkılaştırır ve ince çizgilerin görünümünü hafifletir. Saç derisi üzerinde de oldukça faydalıdır. Zeytinyağı sabunu, saç dökülmesini önler ve saçların kolay taranmasına yardımcı olur.

Yasemin Sabunu; Antiseptik ve dezenfektan özelliğiyle cilt yüzeyindeki bakterileri yok eder. Hoş bir kokuya sahiptir. Cilt elastikiyetini arttırır ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırarak, cilde gençlik katar.

Zerdeçal Sabunu; Ciltteki renk farklılıklarını giderir. Cildi besler, temizler ve onarır. Doğal bir cilt temizleme toniği olarak tercih edilebilir. Antioksidan içeriğiyle cilde canlılık verir ve detoks etkisi yapar.

Kükürtlü Sabun; Cilt üzerinde peeling etkisine sahiptir, cildi derinlemesine temizler. Egzama, mantar ve sedef hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Kükürtlü sabun, sivilce ve akne oluşumunu engeller, siyah noktaları yok eder.

Lavanta Sabunu; Cilt hücrelerini yeniler, sivilce ve akneleri kurutur, cilde tazelik ve parlaklık verir. Zona hastalığının tedavisine yardımcı doğal bir alternatiftir.

Katran Sabunu; Saç derisini besler, saç köklerini güçlendirir ve böylece saç dökülmesini engeller. Saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar. Cilt yüzeyinde oluşan kabartılar ve iltihaplı sivilceleri giderir.

Keçi Sütü Sabunu; Cildi temizler ve cilt lekelerini giderir. Ölü derinin atılmasını sağlayarak cildi yeniler, doğal bir peeling ürünüdür.

Defne Sabunu; Mikrop öldürücü olması nedeniyle iltihaplı akne tedavisinde sıklıkla tercih edilir. Cildi nemlendirir, bebeklerde kullanıldığında pişik oluşumunu ve tahrişleri önler.

Gül Sabunu; Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve hamilelik döneminde oluşmuş olan kahverengimsi lekeleri giderir. Tıkanmış gözenekleri açar ve cildin nefes almasını kolaylaştırır.

Yeşil Çay Özlü Sabun; Cildi besler ve onarır. Cildin yağ dengesini ayarlar, cildi pürüzsüzleştirir. Kaşıntılara karşı etkilidir.

Eşek Sütü Sabunu; Kırışıklıkları giderir, cildi gençleştirir. Sivilce ve akne oluşumunu engeller ve cilt lekelerini giderir.

Çay Ağacı Sabunu; Antiseptik özelliğiyle cildi temizler, hoş bir kokuya sahiptir. Çay ağacı sabunu, besleyici özelliğiyle problemli ciltleri onarır ve güzelleştirir.

Kantaron Sabunu; Ciltte oluşan bir tahribat sonucu oluşan yaraya hızlı bir şekilde müdahale eden kantaron sabunu ölü hücreleri ortadan kaldırarak yeni genç hücreler üretilmesine rol alır.

Fildişi Sabunu; Fildişi içeriği olan bu sabun cildi porselen gibi bir görünüme ulaştırır ve cilt lekelerini giderir.

Doğal Sabunlar Nasıl Kullanılır?

Doğal sabunların kullanımı ilaçlar gibi değildir. Sürekli kullanılmasa bile sürülüp masaj yaparak kullanılmaktadır. Doğal sabunların kullanımı birçok insan tarafından tavsiye edilmektedir. Bu yüzden duşlarda özel olarak tasarlanan doğal sabunlardan olan okyanus sabunu cildi rahatlatarak daha sağlıklı duş almamızı sağlıyor. Şu sıralar herkesin derdi olan yağlı cilt ve siyah noktalar ise artık çaresiz değiller ve tedavilerine büyük oranda etki eden birçok doğal sabun vardır. Bunlar vişne sabunu okaliptüs sabunu Fransız lavanta sabunu gibi doğal sabunlardır. Her dert için her vücut şekli için ayrı sabun tipleri için üretilmektedir.

 

Ter kokusuna ayrı sivilceye ayrı saç dökülmesine ayrı kırışıklığa ayrı gençleştirmeye ayrı sabunlar üretilmektedir. Bu sabunların içinde bulunan özler kusurlu olan bölgeye sürüldükten sonra fazla köpürmeden o bölgeye hemen etki ederler. Doğal sabun kullanılan yerler özenle temizlenmiş olmalıdır. Aksi takdirde sabunun etkileri olmayacaktır. Köpürmemesinin en büyük sebebi de, içinde köpürmesini sağlayan kimyasallar olmamasıdır. Doğal sabun kullanılan yerler tahriş olursa sabunun kullanımı durdurulmalıdır. Doğal sabun kullanmadan önce bölge hafif ıslatılıp sabunun sadece köpüğü bölgeye sürülmelidir. Sabun direk cilde uygulanmamalıdır.

Doğal Sabun Özellikleri

Doğal sabunların bir diğer iyi yönü ise, insan eliyle yapılıyor olmasıdır. Zira kimyasal ürünlere baktığımız zaman hep fabrika makineleriyle üretilmektedir ve içinde ne olduğu konusunda kimsenin haberi bile olmaz. Ama doğal sabunlar insanlar tarafından kaynağından bizzat alınarak üretilmektedir, bu sayede de insanlara güven vermektedir. Doğal sabun özellikleri bir kaç tane ile kısıtlanmamalıdır. Doğal sabun özellikleri her geçen gün artmaktadır. Doğal sabunların bazı özellikleri:

  • Antiseptik özellikleri bulunur ve vücudu temizlerler.
  • Çeşitlilik vardır ve her cilde uygun çeşit vardır,
  • Tedavi edicidir ve bazıları hastalıkları tedavi ederler.
  • Cilt kusurlarına iyi gelmektedirler.
  • Cildi ferahlatıcı özellikleri vardır. zira gözeneklere etki ederek bunu başarırlar.
  • Sakinleştiricidirler herhangi bir şok yaşadıktan sonra vücut hala etkisinde kalabilmektedir ve güzel bir duş sürecinde kullanılacak bu sabunlar cildi sakinleştirir.

Saçla olan alakası tartışılmaz zira, hem dökülmeye hem kepeğe hem de saç kokunu güçlendirir.  Leke ve sivilce tedavisinde kullanılırlar özellikle bazı sabun çeşitleri ergenlik sivilcelerine iyi gelir  Rahatlatma özellikleri de bulunan sabunlardan bazıları cildi havalandırarak insanı rahatlatır.

Doğal Sabun Nasıl Seçilir? 

Doğal sabun alırken en çok sabunun içerisindeki ürünlere dikkat edilmelidir. Cildinizde oluşan veya daha bakımlı ve güzel görünmek için doğal sabun almak isterseniz, öncelikle kendi cildinizi iyi tanımalı ve ona göre sabun çeşidi tercih etmelisiniz. Çünkü böylesi size daha fazla yarar sağlamakla beraber cilt problemlerinizi daha çabuk ortadan kaldırmaktır.

Bu sabunların birçoğu antiseptik özelliği taşımakta olup insan vücudunda sürekli bir temizlik söz konusu olmaktadır. Ayrıca içerisindeki birçok özde çeşitli vitaminler bulunan bu sabunlar, cilde daha iyi bir tedavi süreci yaşatmaktadır. Doğal sabun alımı yaparken dikkatli olunmalıdır. Aksi halde cildinize çeşitli zararlar verebilirsiniz.

Saç İçin Doğal Sabunlar

Saç için doğal sabunların temeli zeytinyağıdır. Saç için kullanılan doğal sabunlar kategorisinin başında bıttım sabunu gelmektedir. Saça fayda veren bir diğer sabun çeşidi ise, karanfil sabunudur ve herkes bilir karanfil zaten çok faydalıdır sabunu da aynı şekilde fayda vermektedir. Metabolizmayı düzene sokarak ergenlikte olan gençlere kolaylık sağlar ve sivilcelere iyi gelebilmektedir.

Saça da bir o kadar iyi gelmektedir. Bu sabunlar birçok alerjiye de iyi gelir, ama bir uzmana danışılarak kullanılmalıdır. Bir diğer şifalı sabun ise kil sabunudur, bu sabun ciltte bulunan kiri en derin tabakadan çıkararak cildi besler ve sonucunda da siyah noktaları bitirir.

Artık makyaj kadınlar için vazgeçilmez bir hal almış durumda buna da çözümü olan gül yaprağı sabunudur hem makyajı temizler hem de cildi bakterilerden korur. Sarımsak özlü sabunlar sarımsak yapısı itibariyle saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini önlemektedir.

 

Bitkisel Sabun Fiyatları

Bitkisel sabun fiyatları her geçen gün değişmektedir. Bu sebeple kesinlikle fiyat değerlendirilmesi yapılamaz. Bunun yanında bitkisel sabun fiyatları sabunun türüne göre değişiklik göstermektedir. Ürünün hangi hastalığa veya soruna iyi geldiği ve etkili olup olmaması talebe göre fiyatlar belirlenmektedir. Doğal sabunlar 12tl’den başlayarak içeriğine göre artış gösterir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu