Cilt Bakımı

2019 Dövme Modelleri Ve Fiyatları

Dövme kullanımı her geçen gün artış göstermektedir. Bunun nedenlerinden biri kişilerin vücutlarının görsellerini daha çok ön plana çıkarmak, diğeri ise,  vücuda yapılan güzel dövmeler sayesinde daha havalı ve daha gösterişli olmak. Özellikle kadınların bacak ve bileklerine yaptırdıkları dövmeler, kişiyi çok daha çekici kılmakta. Erkeklerde ise, omuz ve sırt dövme modelleri, baylara ayrı bir seksilik katmakta.

Hal böyle olunca, özellikle gençlerde dövme yaptırma isteği artış gösteriyor. Fakat hangi dövme modelini yaptırsam, bu yıl dövme trendi ne ki acaba? gibi sorular kafaları karıştırıyor. Eğer sizde bedeninizde küçük de olsa bir dövme olsun istiyorsanız, yazımızın devamını okuyarak, dövme modelleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

 Dövme Modelleri

Vücudun herhangi bir yerine yapılacak olan dövme modelini seçmek, kişiden kişiye farklılık gösterse de en sevilen modellerin başında, denizci figürleri gelmektedir.

Çapa Dövme ModeliBunun yanında doğa figürleri de çok beğenilmektedir. Fakat burada kişilerin dikkat etmesi gereken konuların başında kişilerin kendi tarzını ve stilini yansıtacak dövme modeli seçimi yapmaları olacaktır.

Denizci Dövme Modeli

Eğer hayvanların kendinizi yansıttığını düşünüyorsanız hayvan figürleri kullanabilirsiniz. Yine dövme modelleri erkek ve bayanlarda farklılık gösteriyor. Özellikle erkekler sportif modelleri tercih ederken, bayanlar daha çok çiçek ve bitkileri vücutlarında taşımayı severler.

Erkek Dövme Modelleri

Nakışlı Dövme Modelleri

Yine özellikle kadınların tercih etmekte olduğu ve bu yılın en trend dövme modellerinden olan, nakışlı dövmeler oldukça popüler. Özellikle çiçek ve kelebek gibi dövme modelleri kadınlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Sanki gerçek bir nakış gibi işlenmekte olan dövmeler, kadınlarda bel, bilek, bacak ve boyun bölgesine işlenmesi tercih ediliyor.

Nakış Dövme

2019 Dövme Fiyatları

Bu yıl en sevilen dövme modellerinde fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Burada dövmede kullanılan malzemenin kalitesi ve dövme yapan kişilerin deneyimlerine bağlı olarak dövme fiyatları değişebilir. Yine renkli dövmeler ve geçici dövmelerde de fiyat farklılıkları yaşanabiliyor. 2019 dövme fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler burada fiyatları etkileyen detayları inceleyebilir.

Kadın Dövme Modelleri

Dövme yapan kimsenin yeteneği ve deneyimleri fiyatları etkiler; eğer düzgün ve daha göz alıcı bir dövme yaptırmak istiyorsanız mutlaka deneyimli ve işin ustası olan kişilerden hizmet almalısınız. Böylece istediğiniz sonuca zahmetsizce ulaşabilirsiniz.

Dövme şekline göre fiyatların değişmesi; eğer yaptıracağınız döveme zahmetli ve karmaşıksa mutlaka fiyat artışları da yaşanacaktır. Bu nedenle dövme modeli seçerken bu detayı göz önüne almalısınız.

Dövme fiyatlarını renkler etkiler; dövmeler artık sadece siyah renkten oluşmayıp farklı renkleri de mevcuttur. Bu bağlamada renkli dövmeler siyah dövmelere göre daha fazla maliyetlidir.

Renkli Dövme Modelleri

Özel tasarımlı dövmelerde fiyat artışları yaşanır; klasik ve hazır çizimli dövmeler yerine özel tasarımlı dövmelerden faydalanmak istiyorsanız fiyatta artış yaşanır. Bunun nedeni özel tasarımlı dövmeler daha fazla zaman alır ve daha fazla emeğe ihtiyaç duyulur.

Dövme fiyatları 2019 sayılan bu etmenlere bağlı olarak değişiklik gösterse de, en küçük dövmeler ve kolay yapılan dövmeler 100 TL den başlar ve fiyat 500 tl’ye kadar ilerleyebilir.

Kuş Dövme Modeli

Küçük Dövme Fiyatları

Eğer yaptırmak istediğiniz dövme modelli küçük ise fiyat daha az olacaktır. Özellikle vücudun kolay bölgelerine yapılan dövme modelleri daha az maliyetlidir. El, kol, parmak gibi bölgelere yapılan dövmeler daha kolaydır ve maliyeti daha azdır. Küçük dövme fiyatları ise; 75 tl gibi bir rakamdan başlar.

Küçük Dövme Modeli

Geçici Dövme Modelleri

Eğer henüz kalıcı dövme yaptırmaya karar vermediyseniz, o halde geçici dövme modelleri ile kendinize bir fikir oluşturabilirsiniz. Geçici dövme fiyatları diğer kalıcı dövme modellerine göre maliyeti daha azdır. Peki, geçici dövme ne kadar kalır? geçici dövme vücuttan iki hafta sonra silinir ve izi de kalmaz. Bu süreçte de bir dövme modeline karar verip kalıcı dövme yaptırabilirsiniz.

Geçici Dövme Modeli

Renkli Dövme Modelleri Ve Fiyatları

Dövme seven kişiler artık sadece siyah dövme modellerinden değil, renkli dövme modellerinden de rahatlıkla faydalanabiliyor. Bu dövmeler daha fazla detay ve daha fazla malzeme gerektirdiği için renkli dövme modelleri ve fiyatları da bu bağlamda değişiklik gösterecektir. Renkli dövme fiyatları 500 tl ile 800 tl arasında değişir.

Renkli Dövme Fiyatları

Dövme Bakımı Nasıl Olur?

Eğer kişi dövme yaptırmaya karar verdiyse öncelikle, dövmeyi kime yaptırması gerektiğini araştırmalıdır. İşinde uzman bir kişiye karar verdikten sonra, ortamın steril olması oldukça önemlidir. Dövme işlemi bittikten sonra, dövme yapılan bölgenin üzeri bir bandajla kapatılır. Bu bandaj yaklaşık olarak 4-6 saat kadar kalmalı.

Bandajı çıkarma işlemini banyodayken yaparsanız, ıslanan bandaj çok daha çabuk çıkar. Bölgenin üzerini kağıt havluyla hafif hareketlerle kurulayın. Cildinizin enfeksiyon kapmaması için ve derinin daha hızlı şekilde iyileşmesi için bir takım kremler kullanabilirsiniz. Bunu dövmeyi yapan sanatçı size tavsiye edecektir.

Sırt Dövme modeli

Tüm bunların yanı sıra, dövme yaptırdıktan sonra en az 2 yada 3 hafta havuz, deniz ve güneşten uzak durmalısınız. Dövme yapılan bölgeye temas etmek enfeksiyon riskini arttırır, kaşımayın ve kabuğunu soymayın. Çok fazla terlememeye dikkat edin. Eğer spor yapıyorsanız, bir süre ara vermelisiniz. Çünkü kasların esnemesi ve dövme yapılan bölgenin baskı görmesi, iyileşme sürecini uzatacaktır.

Dövme Acısına Ne İyi Gelir?

Ayak Bileği Dövme Modeli

Dövme acısını azaltmak için ilk ihtiyacınız olan şey lisanslı bir dövme sanatçısı. İşinde uzman kişiler canınızı daha az yakacaktır. Bunun yanı sıra, dövme yaptırmaya gitmeden önce kesinlikle alkol tüketmeyin. Alkol kanı sulandırdığı için cildiniz dövme boyasını kusar. Birde dövme işlemine başlanmadan önce analjezik bir krem kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu