Cilt Bakımı Güzellik Kadına Dair Herşey

2020 Yılının Makyaj Trendleri

10.06.2019
0
1.142
2020 Yılının Makyaj Trendleri

Bu yıl geriye dönük makyaj trendleri moda olmaya başlamıştır. Özellikle geçmiş yılların özlemi adeta kadınların makyajında yeniden hayat bulmuş ve kendini yeniler bir hale gelmiştir. 2020 makyaj trendleri, 1950’leri yansıtan renkler ile bayanların karşısına çıkmaktadır.

Makyaj trendlerini an an takip eden ve uygulayanlar için bu yıl gizli makyaj, bronz ten ve bunun yanı sıra rengarenk makyajlı gözler popüler bir hale gelmiştir. Hep beraber 2020 yılı makyaj modasını incelerken bu modellerin yapımında kullanılan ince detaylara da bakalım.

2020 Yılı Fondöten Renkleri

Fondöten seçimi yaparken modayı da takip etmek önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda parlak fondötenler moda iken bu yıl doğal görünümlü su bazlı fondötenler ön planda. 2020 yılında su bazlı fondöten seçerek hem doğal bir görünüm yakalayacak, hem de cildinizin renk tonunu eşitlemiş olacaksınız.  Öncelikle ten yapınıza uygun rengi seçmekle işe başlamanız gerekir. Burada renk seçimi yaparken bileklerinizde ve elinizin üzerinde deneme yapmak yerine boynunuzda deneme yapmalısınız.

 

Böylece cilt tonunuza en yakın fondöten seçimini doğru bir şekilde yapmış olursunuz. Fondöten sürerken fırça yardımı yerine sünger kullanmalısınız. Sünger fazla fondötenleri içine toplayacaktır, böylece kalın bir katman yerine daha ince, doğal ve makyajsız bir görünüm yakalayacaksınız. Yine sürme işlemi sırasında yüzdeki tüylerin çıkış yönüne ters olarak uygulama yapmayın, tam tersi tüy köklerinin  çıkış yönüne uygulayın. Fondöteni yanlış sürdüğünüzde cildiniz  yaşlı ve kırışık görünecektir.

 

2020 Yılının En Trend Ruj Renkleri

Geçen senelere meydan okurcasına hiç modasını yitirmeyen kırmızı renkler bu yılda bayanların dudak makyajlarında yerini almıştır.  Bu yıl mat renkli rujları rafa kaldırıyoruz. 2020 yılında parlak dudakların yanı sıra mor ve siyah renkleri de gözden kaçırmamanızı tavsiye ederim. Örneğin feminen bir görünümden hoşlanıyorsanız, siyah ruj seçimini bu yıl yadırgamadan yapabilirsiniz.

Yine hangi tarzdan hoşlanıyorsanız ruj seçimini kendi stilinize yansıtabilirsiniz. Koyu renk ruj sürmenin en zor yanı rujun dudak kenarlarına taşmasıdır. Bunun olmaması için bir kulak çubuğunu ağzınıza alarak, rujunuzu dudakların iç kısmından dışa doğru sürmeniz önerilir. Böylece dudaklarınızın kenarında hiçbir şekilde taşma olmayacaktır.

 

2020 Yılı Göz Makyajı

Geçen birkaç yılda göz makyajı daha sade iken 2020 yılında göz makyajı parlak ve canlı renklerle adete renk cümbüşüne dönmüş durumda. Özellikle 90’lı yılların far renkleri, renkli ayelinerlar oldukça moda. Bu yıl yüzde ışıltı ve parlak renkler tercih edilecek.

2020 göz makyajı seçimi yaparken, hafif tonlar yerine ışıltılı tonlar ile bu yılın moda makyajını yakalayabilirsiniz. Göz makyajı yaparken gözlerin burun kısımları yani göz pınarlarının gölgelendirilmesi gerekir. Bu işlem hem bayanları daha genç gösterecek hem de bu yılın moda makyajını üzerinizde taşımanıza yardımcı olacaktır.

2020 Ayeliner Modası

Ayeliner, her dönemin asil kadınları tarafından kullanılan bir makyaj türüdür. Özellikle günlük makyajda adeta kadınların kurtarıcısı diyebiliriz. Ayeliner, bu yıl da yine oldukça moda. Siyah renkler her ne kadar daha çok tercih ediliyor olsa da, 2020 yılında farklı renklerle de gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Keskin bakışları ve iddialı gözleri seven herkes bu yıl hiç çekinmeden göz etrafını saran ayeliner uygulayabilirler. Ayeliner sürmenin kolay yolu ise; bir tatlı kaşığını göz kapağının üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirin ve hemen kalem ayelinerı sürün. Böylece düzgün ayeliner yapabilirsiniz.

2020 Yılında Kirpikler Nasıl Olacak

Bundan 20 yıl kadar önce kalın kaşlar ve nerede ise kaşlara kadar kıvrılan kirpikler moda idi. Şimdilerde ise bu makyaj trendini yine görüyoruz. Özellikle kalın ve doğal kaşlar, hacimli kirpikler tercih etmelisiniz. Bu makyaj modeli hem günlük hayatınıza hem de gece makyajına uyumlu olacaktır.

 

2020 Yılında Allık Modası Nasıl Olacak?

2020 yılının allık trendi oldukça abartılı. Yanaklardan gözlere kadar uzanan allıkta şeftali tonları tercih ediliyor. Bunun yanı sıra, buğday tenli ve açık tenli kişilerde, gül kurusu ve çilek kırmızısı renklere rastlamanız mümkün.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.