Cilt Bakımı Güzellik Kadına Dair Herşey

Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi

04.10.2018
0
1.183
Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi

Özellikle kış aylarında grip virüsüne hemen hemen hepimiz yenik düşmekteyiz. Soğuk algınlığı ve grip virüsü nedeniyle burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş ve halsizlik gibi şikayetler yaşarız. Tabi ki önceliğiniz bir hekime görünmektir. Fakat bilmenizi isterim ki, hastalık süresince bol bol dinlenip bitki çayları tüketebilir  ve C vitamini bakımından zengin besinler tercih ederek daha kısa sürede iyileşebilirsiniz.

Bu yazımızda, soğuk algınlığı nasıl giderilir? soğuk algınlığına bitkisel yöntemler nelerdir? soğuk algınlığına evde ne iyi gelir? soğuk algınlığı nasıl geçer? tüm bu soruların cevabını sizler için hazırladık…

Soğuk Algınlığına Şifalı Bitkiler 

Soğuk Algınlığına Şifalı bitkiler

Gribe yakalandığınız anda çay, kahve ve asitli içecekler yerine, doğal olan bitkisel çaylardan faydalanabilir, ıhlamur, limon ve bal, adaçayı gibi bitki çaylarını tüketebilirsiniz. Doğada bulunan bu bitkiler sağlığımız için oldukça faydalı ve tam bir şifa kaynağıdır. Kış aylarında gripten korunmak için, soğuk algınlığına ne iyi gelir? diyorsanız, sizler için önereceğimiz çayları mutlaka denemelisiniz.

Ekinezya Çayı

Grip virüsüne karşı koruyucu özelliği olan ekinezya çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturmaktadır. Boğaz şişliğini ve boğaz ağrısını giderir ve ateş düşürücü etkiye sahiptir. Ağrı kesici ve ateş düşürücü görevi üstlenirken, grip kaynaklı tüm kas ve eklem ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir. Ekinezya çayını, sadece grip olduğunuzda değil, hasta olmadan öncede tüketebilir ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırabilirsiniz.

Zencefil Çayı

Özellikle kış mevsiminde sıklıkla tercih ettiğimiz zencefil çayı, güçlü bir antioksidandır. Vücuda sayısız faydaları olan zencefil, soğuk algınlığı tedavisinde sıklıkla tercih edilmekte, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelmektedir. Zencefil vücut ısısını yükselterek terlemeyle beraber toksinleri ve mikropları vücuttan atar. Bağışıklığı güçlendirir. Bal ve limon da ilave ederek günde 2 fincan zencefil çayı tüketebilirsiniz.

Adaçayı

Her derde deva olan adaçayı, soğuk algınlığı, bronşit, grip tedavisinde de oldukça etkilidir. Ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisinin yanında grip virüsüne karşı savaşır. Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Sinüsleri açmak ve akciğeri temizlemek için adaçayı buharı solunabilir. Gribal enfeksiyonlarda günde 3-4 fincan ada çayı tüketebilirsiniz. Bu arada belirtmek isterim ki, hamilelikte ve emzirme döneminde adaçayı tüketilmemelidir.

Nane Ihlamur ÇayıNane Ihlamur Çayı

Bu iki bitkinin karışımı ile hazırladığınız çay, terleterek rahatlatır ve güçlü bir balgam sökücü özelliktedir. Boğaz ağrılarına ve mide bulantısına iyi gelir. Nane bitkisi mentol etkisiyle solunum yolunu rahatlatır, soğuk algınlığı tedavisinde doğal bir alternatiftir. Nane ıhlamur çayını sabah akşam tüketebilirsiniz.

Bal ve Limon

Soğuk algınlığına iyi gelen karışımlardan biri de bal ve limondur.Bu karışım içerisinde bulunan limon tam bir vitamin deposudur ve soğuk algınlığı tedavisinde solunum yolu enfeksiyonlarını yok eder, bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller. Kahvaltıların vazgeçilmezi bal ise, güçlü bir antioksidandır ve soğuk algınlığı tedavisinde öksürük, ateş gibi semptomları giderir. Bal içerisine ekleyeceğiniz limon dilimlerini bir süre bekletin ve karışımı gün içinde tüketin.

Meyan Kökü Çayı

Ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliğiyle meyan kökü çayı tam bir antibiyotik görevi görmektedir. Grip, nezle, soğuk algınlığı tedavisinde virüs öldürücü etkisi sayesinde kısa sürede toparlanmanızı sağlar. Aynı zamanda boğaz ağrısını giderir, öksürüğü azaltır ve grip mikrobuyla savaşır. Tüm bu faydalarının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Günde 3 fincan tüketebileceğiniz meyan kökü çayı, bir fincan sıcak suyun içine 5 gram atılır ve demlenmeye bırakılır.

Tarçın

Soğuk algınlığına iyi gelecek doğal yöntemlerden biri de tarçındır. Boğaz kuruluğunu ve boğaz ağrısını gidermek için bakterilerle savaşır. Özellikle bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir. Bir fincan sıcak su içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ederek günde 3 kez tüketebilirsiniz.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Meyveler

Soğuk algınlığına ve gribe iyi gelen meyveler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde, vücut direncini arttırmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiren meyveler, grip virüsüne karşı savaşarak, hastalığın daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda C vitamini içeren meyvelerin gribe iyi geldiği konusunda uzmanlar hemfikir olmasa da, yinede hastalığın seyrinde vitaminlerin oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

 

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Meyveler

Peki, gripten ve soğuk algınlığından korunmak için hangi meyveler tüketilmeli? C vitamini dendiğinde aklımıza ilk gelen yiyecekler şüphesiz ki, portakal, mandalina, greyfurt ve limondur. Bu meyveler, vücudun günlük C vitamini ihtiyacını karşılar.  Fakat vişne de ateşli hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra, lif kaynağı olan kayısı ve şeftali de soğuk algınlığına karşı korur. Ayrıca üzüm ve üzüm suyu A ve C vitamini deposudur. Yaban mersini boğaz ağrısına ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına bire bir.

Elma içerdiği vitamin ve mineraller sebebiyle gripten kısa sürede kurtulmanıza yardımcıdır. Soğuk algınlığına bitkisel tedavi yöntemleri arasında yer alan besinler, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudun direncini arttıran, A, B1, B2 ve C vitamini deposudur. Bu sebeple muz, kivi, ayva, nar ve armut gibi meyveler de gribe karşı korurken, hastalıktan kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olur.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Çorba Tarifi

Genellikle kendimizi hasta ve yorgun hissettiğimizde iştahımız da kapanır, hiç bir şey yemek içmek istemeyiz. Fakat ev yapımı sıcak bir tas çorbaya hayır demek mümkün mü? Mevsimine uygun sebzelerle hazırlanan çorbalar, sıcaklık hissi vermesinin yanı sıra, enerjimizi biraz olsun yükselterek, boğaz ağrısına ve burun akıntısına iyi gelir. Ayrıca annelerimizden öğrendiğimiz tavuk suyu çorbaya limon sıkıp içmek tam bir şifa kaynağı.

Antibiyotik niyetine içeceğiniz tavuk suyu çorbası, vücut direncinizi arttırıp kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Tavuk suyu çorbasını hazırlamak için öncelikle, bir miktar tavuk göğsünü  1 litre suda haşlayın. Haşladığınız tavuk etini ayrı bir yere alıp küçük parçalara ayırın. Tavuk suyu içerisine bir buçuk çay bardağı tel şehriye ilave edip pişirin. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız tavuk etini çorbaya dahil edin.

Çorbanın terbiyesi için, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı unu bir kase içinde güzelce çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Son olarak tuz ve karabiber eklediğiniz çorba servise hazır. Sıcak sıcak içeceğiniz bu çorba kış aylarında içinizi ısıtmakla kalmayacak, bağışıklık sistemini de güçlendirecektir.

Gribe İyi Gelen Bitki Çayları

Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

Grip virüsüne karşı  koyamadığımız da, hastalık dönemini biraz daha konforlu geçirmek adına, bitkisel yöntemlere başvurmak en iyisi. Bu konuda size yardımcı olacak olan, Prof. İbrahim Saraçoğlu’nun, soğuk algınlığına bitkisel tedavi kürü tarifini vermek istiyorum.

Soğuk Algınlığına Bitkisel Kür Tarifi 

Bir buçuk litre kaynayan suya 3 adet doğranmış nar kabuğu ilave edin ve 5-6 dakika kaynatın. Daha sonra 3 başak kadar karabaş bitkisi ilave edin 2-3 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız karışımı süzdükten sonra ılık olarak aç karna günde 1 fincan tüketebilirsiniz. Hastalığın seyrine göre 1 hafta boyunca bu kürü içebilirsiniz.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.