Cilt Bakım Maskeleri

Siyah Maske Faydaları Ve Kullanımı

Siyah maske, yüze sürülerek belli bir sürede bekletildikten sonra soyularak veya yıkanarak çıkarılan güzellik ürünüdür.Bu maskeyi özellikle bayanlar kullansa da erkeklerinde kullanmaktan verim aldığı bir üründür. Yani maskeleri sadece bayanlar değil erkekler de rahatlıkla kullanabilirler ve kullananların sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.

Cilt bakım maskeleri, cilde yumuşaklık vermesi, cilt kusurlarını yok etmeleri ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için kullanılırlar. Siyah rengi ile dikkat çeken günümüzün en popüler maskesi olan, Siyah maske neye iyi gelir? siyah maske nasıl hazırlanır? siyah maske ne sıklıkla yapılır? gibi konuları merak ediyorsanız, iyi okumalar dileriz…

Siyah Maske Nedir? Ne İşe Yarar?

Siyah rengi ile göze çarptığı için halk arasında siyah maske denilse de, diğer adı karbon maskesidir. Rengi dikkat çektiği için siyah maskenin ham maddesi nedir? cilde zararı var mı? gibi konular merak uyandırmaktadır. Karbon maskesi aktif kömürden oluşur, fakat bu kömür kesinlikle bildiğimiz kömür değildir.

Laboratuvar ortamında bir takım işlemden geçirilerek oluşan karbon yani siyah maske, hacminde katı emicilik yani absorbe özelliği bulunur. Emicilik özelliğinden dolayı tıp alanında tedavi amaçlı da kullanılmıştır. Aktif kömür tozu tıp ve estetik alanda kullanıldığı için tıbbi kömür olarak da geçiyor ve bu kömürden elde edile maske, diğer maskelerin yetersiz kaldığı birçok yerde kullanılabiliyor.

Cilt güzelliğinin dışında zayıflama, zehirlenme, kolesterolü düşürme, alkolün etkisini azaltma, dişlerin beyazlatılmasında, midedeki gazı ve asidi azaltmak için kullanılır. Maske olarak kullanıldığında ise cilt bakımı, siyah nokta ve peeling gibi alanlarda kullanılabilir. Siyah maske sivilce, siyah nokta ve akne gibi cilt problemlerinin giderilmesinde oldukça etkili.

Yüze yapışan özelliği ile cilde peeling etkisi yaparak ölü derileri temizler. Siyah maske erkekler arasında da oldukça popüler. Cilt bakımında bu maskeyi erkekler de rahatlıkla kullanabilir. Maskenin cilde hiçbir zararı yoktur fakat içeriğindeki maddelere alerjinizin olup olmadığını ölçmek için öncelikle elinizde deneme yapabilirsiniz.

 

Siyah Maskenin Cilde Faydaları

  • Siyah maske peeling etkisi ile cildi ölü derilerden temizleyerek yeni hücre oluşmasını hızlandırdığı için cildi yeniler.
  • Elastik etkisi ile cildi temizleyerek bakteri ile toksinleri ciltten uzaklaştırmak için içine çekerek çıkartır.
  • Sivilcelerin izleri, kalitesiz makyaj ürünleri cildinizde gözeneklerin oluşmasına neden olur. Siyah maske sayesinde bu göze batan gözeneklerinizden kurtulursunuz.
  • Yağlı ciltler için de kurtarıcıdır siyah maske. Yağlı ciltlerde oluşan parlaklık ve kötü görünümü yok ederek cildi tertemiz yapar. Ayrıca siyah maske ciltteki yağ seviyesini dengeleyerek derinlemesine temizlik sağlar.
  • Sıkılaştırıcı özelliği ile yaşlanma ve kilo alımlarında oluşan sarkmaları önler.
  • En çok kullanılma nedenlerinden birisi de siyah noktaları temizleyebiliyor olmasıdır. Siyah nokta gözeneklerin içine sıkışmış kir ve yağ dokusudur. Siyah maske sayesinde burnunuzda, çene kısmında alnınızda ve yüzünüzde oluşan tüm siyah noktalarından kurtulursunuz.
  • Doğum lekesi, güneş lekesi, hava kirliliği gibi birçok etken, akne ve cilt lekelenmelerin oluşmasına neden olur. Bu tür cilt problemlerinden siyah maske sayesinde kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
  • Cilde yapışmış olan ve cilde zarar veren yabancı maddeleri de siyah maske sanki bir mıknatıs gibi içine çekerek cildin nefes almasını sağlar.
  • Sıkılaştırıcı, cilt tonu açıcı özelliği ile gözaltında oluşan torbalardan da sizi kurtarır.
  • Kömür maskesini yüz dışında boyun, kol, el, gibi birçok bölgede kullanabilirsiniz. Buda siyah maskeyi istediğiniz bölgede kullanabilme olanağı sağlıyor.
  • Yüzünüzdeki ton farkını giderecek yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Siyah maskeyi çıkardığınızda yüzünüzü nemlendirdiğini ve cildinizi beslediğini göreceksiniz.

Siyah Maske Nasıl Kullanılır?

Cilt sorunu olan birçok kişi siyah maske nasıl uygulanır?, evde siyah maske yapılır mı? gibi konular akıllarına gelebilir. Evde yapılabilecek siyah maske önerisinde bulunmak gerekirse;

  • Eczaneden temin edebileceğiniz 1 tatlı kaşığı aktif karbon
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kil ( kilin yerine bal ve aleo vera da kullanılabilir.)

Yapılışı: Tüm bu malzemeleri karıştırarak yüzünüze sürün ve yaklaşık 10-15 dakika sonra cildinizi yıkayın. Bu malzemelerin dışında bentonit kili, hindistan cevizi yağı ilave ederek de evde siyah maskeyi hazırlayabilirsiniz.

Bu malzemeleri temin edip hazırlamaya vaktiniz yoksa eczanede veya marketlerde satılan, tüpün içinde akışkan siyah maske karışımını satın alabilirsiniz. Burada öncelikle yüzünüzü su ile nemlendirdikten sonra siyah maskeyi cildinize sürüyorsunuz. Kuru ve normal ciltler 20 dakika beklerken yağlı ciltler 25 dakika bekletilmesi uygundur.

 

En iyi siyah nokta maskesi olarak bulacağınız bu maskeyi, göz ve dudak çevresi hariç yüzünüzde istediğiniz yere sürebilirsiniz. Maske kuruduktan sonra yavaş yavaş maskeyi soyarak cildinizden çıkarabilirsiniz. Cildinize yapışmış halde olan siyah maskeyi çıkartırken biraz canınız yanabilir. Fakat cildinize yapışması tüm toksinleri, ölü hücreleri, kirleri cildinizden söküp atması için gereklidir. Maskeyi çıkardığınızda ten renginizin açıldığını siyah noktalar ile yağ birikintilerinin çıktığını göreceksiniz.

Siyah Maske Haftada Kaç Kere Kullanılır?

Maskeyi kullananlar memnuniyetini dile getirseler de siyah maske haftada kaç kere kullanılır sorusunu merak edebilirler. Siyah maske yeni başlayanlar haftada 2 kez kullanabilirlerken epeydir kullananlar haftada 1 kez kullanabilirler. İlk kullanımda bile gözle görülür etki bırakan siyah yani aktif karbon maskesi uzun kullanımda siyah noktasız sivilcesiz bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Siyah Maske Yüzdeki Tüyleri Alır Mı?

Tene yapıştığı için siyah maske yüzdeki tüyleri alır mı? sorusu akıllara gelebilir. Siyah maske kalın tüyleri almasa da ince ayva tüyleri alabilir. Ayva tüyleri aldığı için maskeyi çıkarırken çok az miktarda acı hissedersiniz. Aldığı ayva tüyleri daha sonra kalınlaşır mı diyorsanız araştırmalara göre aldığı ayva tüylerde kalınlaşma yapmaz. Uzun süreli kullanımda bebek teni gibi berrak ve yumuşacık bir tene sahip olursunuz.

Siyah Maske Ne Kadar Bekletilmeli?

Siyah maske yüzünüze uyguladıktan sonra bekletme süresi, sahip olduğunuz cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Eğer kuru cilt tipine sahipseniz maskeyi yüzünüzde 20 dakika kadar bekletmek yeterlidir. Yağlı ciltler için ise, maskenin yüzünüzde 25 dakika kalması idealdir.

Siyah Maske Tüyleri Çoğaltır mı?

 

Siyah maske soyulabilen bir maske olduğundan bir çok insanın aklına gelen ilk soru, siyah maske kıllanma yapar mı? sorusudur. Bu maske bekleme süresinden sonra soyulma işlemi esnasında siyah noktaları temizlerken aynı zamanda az da olsa yüzünüzde minik tüyleri alır. Fakat kullanıcı yorumlarında yeniden tüylenme yaptığından bahsedilmez. Yani siyah maske kullandıktan sonra ciltteki tüy miktarı artmaz ve tüylerin rengi koyulaşmaz.

Siyah Maske Nerede Satılır? Siyah Maske Fiyatı Ne Kadar?

Siyah maske, bir çok kozmetik mağazalarda, alışveriş merkezlerinde, internet sitelerinde ve eczanelerde satışı yapılmaktadır. Siyah maske fiyatı ise, 15 liradan başlar ve ürünün kalitesi ve markasına göre fiyatı değişiklik göstermektedir.

Siyah Maske Kullananların Yorumları

  • Yüzümü nemlendirdi ve beni en çok sevindiren ise cildimdeki delik delik görüntülerin azalması cildimin sıkılaşması. Ayrıca arkadaşımda kullanıyor, O da çok memnun sivilcelerinin kuruduğunu söylüyor.
  • Yüzümde akne ile karışık gül hastalığı vardı ve başlangıçta kullanmaktan çekinerek yetkililerden rahatsızlığımı tetikleyip tetiklemeyeceğini sordum. Tam aksine sorunu çözeceğini öğrenince de aldım. Yıkadıktan sonra cildimde bir gerilme oldu ama onun dışında genel olarak ürünü beğendim.
  • Siyah noktaları temizliyor ama yağ bezelerine dokunmuyor. Ufak tüyleri çektiğinden yüzü kızartıyor.
  • Bende alerjik reaksiyona sebep oldu, çok hoşuma gitmedi. Yüzüm 2-3 saatte evet kendine geldi. Ama garip bir parlaklık var yüzümde bu parlama deri gözeneklerinin kendini yenilemesiyle oluyor. Aslında 1 defaya mahsus kullanmak gerek, fazlasının yüzü tahriş edeceğinin düşüncesindeyim.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu