Cilt Bakımı Güzellik Kadına Dair Herşey

Migren Ağrısı Evde Nasıl Geçer? Migrene Bitkisel Tedavi

27.09.2019
0
934
Migren Ağrısı Evde Nasıl Geçer? Migrene Bitkisel Tedavi

Migren; ense, şakak ve alın bölgesinden başlayıp kısa sürede başın diğer bölümlerine yayılan bir rahatsızlıktır. Migren ağrısı kişilerin günlük yaşamını ciddi anlamda etkileyen, hayat kalitesini düşüren bir kronik rahatsızlıktır. Işığa ve sese aşırı hassasiyet duyan bu hastalık için ağrı ilk girdiği andan itibaren hemen bir çözüm aranması gerekir.

Aksi halde kişilerin gününü berbat ederek günlük işlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Pek çok kişinin muzdarip olduğu bu rahatsızlık için en önemli çözüm yollarını bilmemizde fayda vardır. Bu doğrultuda, Migren ağrısı nasıl geçer? Migrene bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? ve Hangi yöntemler migren ağrısına iyi gelir? gibi tüm detayları yazımızda bulabilir, migren kabusu başlamadan önüne geçebilirsiniz.

Migren Nedir? Migren Neden Olur?

Migren, normal baş ağrılarına nazaran daha şiddetli bir baş ağrısı türüdür. Ara ara ataklar şeklinde görülür ve 4 saat ila 72 saat sürebilir. Sıradan baş ağrılarının aksine zonklama ve başa darbe alınma gibi ağrılar görülür. Stres, hormonal değişimler, düzensiz ve yetersiz beslenme, uyku yetersizliği gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülür. Migren ağrısı ilerlediğinde mide bulantısı, kusma ve göz kararması da eşlik edebilir. Ağrı derecesi farklıdır. İlk etapta hafif bir ağrı ile başlayıp saatler içinde ağrı şiddetlenebilir. Migren ağrısı başlamadan önce hafif belirtilerle kendini gösterir. Burada önemli olan ağrı hafifken hemen çözüm yollarına gidilmesidir. Böylece ağrı şiddetlenmeden kesilmiş olur.

Migren Belirtileri Nelerdir?

Migren belirtisi, göz ve alın bölgesinden başlayarak yayılmasıdır. Genelde sıradan baş ağrıları ile karıştırılabilir, fakat migren düz bir ağrı gibi değil, zonklayıcı şekilde kendini belli eder. Migren atakları başlamadan önce kişilerde halsizlik, mide bulantısı, gergin bir gün geçirme ve iştah kayıpları ile kendini belli eder.

 

Migrene Bitkisel Tedavi

Eğer migren başlamandan önce bazı bitkisel ürünlerle önlem alınırsa, hayat kalitesini en az şekilde etkileyecektir. Migrene bitkisel kesim çözüm önerileri ise;

Ihlamur çayı; ıhlamur çayı migren ve baş ağrısını hafifletecek ve yatıştıracak özelliklere sahiptir. Bu nedenle migren ataklarının belirtileri görüldüğü andan itibaren ıhlamur çayı içilmesi tavsiye edilir. Çayı yavaş içmeniz daha faydalı olacaktır.

Melisa çayı; ılık bir melisa çayı içmek, migren ağrısını yatıştırmak için ideal yöntemlerden biri olacaktır. Migren ağrısını başladığını hissettiğiniz andan itibaren içmeye başlayabilirsiniz.

Papatya çayı; migren ve baş ağrılarında kullanılan papatya çayı, hem sakinleştirmeye hem de ağrıları en aza indirmeye fayda sağlayacaktır. Gün içinde sürekli olarak yudum yudum papatya çayı içilmesi tavsiye edilir.

Lavanta çayı; lavanta kokusu ve içeriği itibari ile baş ağrılarını ve migrene oldukça iyi gelen bir bitkidir. Lavanta çayını sürekli olarak tüketmek migren ağrılarını dindirecektir. Bunun yanında

Aslanpençesi; eğer migren ağrılarının tamamen geçmesini istiyorsanız mutlaka her gün düzenli olarak aslanpençesi kullanmanız tavsiye edilir. Koyu kıvamda içeceğiniz aslan pençesi, migren ağrılarını belli bir süre sonra tamamen geçirecektir.

Zencefil; migren ağrısı başladığı andan itibaren hemen bir bardak zencefil çayı içilmesi önerilir. Zencefil çayı hem ağrıları hafifletecek hem de mide bulantılarına iyi gelecektir. Bu nedenle migren ağrılarında mutlaka kullanılması gereken doğal ürünler arasında yer alır.

 

Migrene İyi Gelen Zencefil Çayı Tarifi

  • 50gr taze zencefil,
  • Bir bütün limon,
  • Şeker otu özü,

Tüm malzemeleri bir kaynayan suyun içine atıp bir miktar daha kaynatıp, tüketmeniz tavsiye edilir. Nane ve zencefil migren ağrıları için oldukça faydalı doğal ürünler içinde yer alır. Ağrılarınızın başladığı andan itibaren bu çayı tüketebilirsiniz.

Migrene Kesin Çözüm

Migren ağrılarından dolayı hayatı son derece etkilenen ve yaşam kalitesi düşen kişiler migrene kesin çözüm yolları aramaktadır. Migren ağrısının kesin olarak geçmesini isteyen kimseler ağrıların başladığı andan itibaren yapmaları gerekenler ise;

  • Öncelikle bir kovanının içine soğuk suyu doldurun,
  • Kovayı yere koyduktan sonra yere oturun,
  • Dizlerinizi büküp, başınızı öne eğin,
  • Tam ensenize buzluktan çıkardığınız buz kalıbını ensenize koyup ağrı gecene kadar bekletin.
  • Bu şekilde durduğunuzda ağrınız kısa sürede geçecektir.

Migrene İyi Gelen Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Acı verici baş ağrılarından olan migren için bazı bitkisel yağlar mevcuttur. Daha çok esansiyel yağlardan olan migrene iyi gelen bitkisel yağlar, kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanıldığı takdirde migren ağrıları iyileşecektir.

İşte Migren ağrılarına iyi gelen yağlar ve kullanım şekilleri;

 

Nane yağı; mentol içeren nane yağı migren ve baş ağrılarına oldukça iyi gelen bitkilerden biridir. Ağrılar başladığı andan itibaren birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile seyreltilerek alın ve şakak bölgesine uygulanmalıdır.

Lavanta yağı; parmaklarınıza birkaç damla lavanta yağı damlatıp, kulak arkasına ve ense bölgesine lavanta yağı sürülmelidir. Bunun dışında kaynayan bir suyun içine 5 – 6 damla lavanta yağı damlatılıp çıkan buharı içinize çekmelisiniz.

Biberiye yağı; biberiye yağını alın bölgenize sürebilirsiniz. Bunun yanında nane yağı, Hindistan cevizi yağını da karıştırıp şakaklarınıza ve boyun bölgenize sürdüğünüzde ağrılarınız hafifleyecektir.

Papatya yağı; papatya yağı ile zeytin yağını aynı oranda karıştırıp, başınızın ön kısmına ve arka kısmına uygulamanız gerekir.

Migren İlaçları

Migren ilaç isimi vermek doğru olmayacaktır. Eğer migren gibi bir rahatsızlığınız varsa bunun için hemen bir hekime başvurmanız gerekir. Doktorunuzun reçete ettiği migren ilaçları kullanmak daha doğru olacaktır.

Migren İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Migren ve diğer baş ağrıları için nöroloji bölümüne gidilmesi gerekir. Burada gerekli testler ve tedaviler yapıldıktan sonra hekim uygun gördüğü başka bir bölüme yönlendirebilir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.