Cilt Bakımı Güzellik Kadına Dair Herşey

Karbonat Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

01.06.2018
1
20.786
Karbonat Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Karbonat maskesi ile cilt bakımı nasıl yapılır? Karbonat, karbondioksit, sodyum bikarbonat ve su bileşiminden oluşan  bir tuzdur. Karbonatın kullanım alanları oldukça geniştir. Evimizde, mutfağımızda, temizliğimiz de, diş beyazlatma gibi daha saymakla bitiremeyeceğimiz kullanım alanlarına sahiptir. Peki, cilt bakımında karbonat kullanılır mı? Karbonatın cilde faydaları nelerdir? işte tüm detaylar…

Karbonatın Cilde Faydaları

Karbonat cildimiz için oldukça faydalıdır. İçerisinde hiçbir kimyasal madde barındırmaması ve alkali olması sebebiyle  cilt lekelerini açıp cildinizi parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Karbonat sivilce oluşumunu önler ve cildin yağ dengesini sağlar. Ciltte bulunan ölü hücreleri arındırır siyah noktalardan kurtulmak için oldukça etkilidir. Ayrıca peeling etkisi vardır.

Karbonatın güneş yanıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Güneş yanıklarından kurtulmak ağrıyı ve acıyı dindirmek için karbonat kullanabilirsiniz.Karbonatı düzenli olarak kullanırsanız cilt renk tonunun açılmasını sağlar. Cilt döküntüsüne iyi gelir.  Elma sirkesi ile beraber tonik olarak kullanılabilir.

Karbonat sivilce lekeleri, güneş lekeleri gibi cilt lekelerine karşı da oldukça faydalıdır. Karbonat diş beyazlatmak için de kullanılır. Karbonatın daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok faydası vardır. Şimdi sizlere kadınların sıklıkla tercih ettikleri karbonat maskeleri tariflerini paylaşacağız.

 

Karbonat Maskesi İle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Karbonat cildi ölü hücrelerden arındırır antiseptik içeriği ile iyileştirici bir peeling etkisi yaratır.  Karbonat antibakteriyel özelliği sayesinde siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olur. Karbonat ile cilt bakımı yapmak için maske tarifleri;

Siyah Nokta Ve Sivilce İçin Karbonat Maskesi 

Malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı su,

Hazırlanışı ve uygulanışı;

  • Karbonat ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırınız.
  • Sivilceli ve siyah nokta olan bölgeye bu karışımı sürünüz.
  • 3-5 dakika beklettikten sonra yüzünüze yavaş hareketlerle 2 dakika masaj yapınız.
  • Daha sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayınız.

Bu işlemle cildinizi ölü hücrelerden arındıran etkili bir peeling yapmış olacaksınız .Ayrıca cildinizin pH seviyesini dengeleyerek sivilce oluşumunu da önlemiş olacaksınız. Bu maskeyi Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Suna Dumankaya’ dan Karbonatla  Peeling Tarifi

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt,
  • 2 damla limon suyu,
  • 2 – 3 dilim haşlanmış patlıcan,

Tüm malzemeleri macun kıvamına gelene  kadar iyice karıştırınız. Önceden temizlenmiş cildinize maskeyi sürdükten sonra yaklaşık olarak 30 dk bekletmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra cildinizi dairesel hareketlerle hafif ovarak yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Cilt Lekeleri İçin Karbonat Maskesi

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 3 damla limon suyu,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı,

Bu malzemelerle yapacağımız maske evinizde kolayca hazırlayıp uygulayacağınız cilt lekeleri üzerinde oldukça etkili bir maskedir. Malzemelerimiz içerisinde limon ve yoğurt gibi asidik ürünler bulunmaktadır.

Asit ciltteki koyu renklerin açılmasına yardımcı olarak cildinizde bulunan sivilce lekeleri güneş lekeleri çeşitli ilaçlar kullanma sebebiyle oluşan lekelerden  kurtulmanızı sağlar. Ayrıca zeytinyağı sayesinde de cildinizi nemlendirmiş olacaksınız.

Karşımıza sıklıkla çıkan sorulardan biri ise karbonat cildi beyazlatır mı? sorusudur.Evet karbonat düzenli kullanıldığında cildi beyazlattığı bilinmektedir.Cildin kendi tonunu dengelemesine faydalı olurken ,cildin pH dengesini korumasında etkilidir.Vermiş olduğumuz bu maske tarifini cildi beyazlatmak için de kullanabilirsiniz.

Karbonat maskesinin hazırlanışı

Öncelikle yoğurt ve limon suyunu bir kapta karıştırınız. Daha sonra bir çay kaşığı karbonat ekleyip yeniden karıştırınız.  Maskeniz  ürünlerin etkileşimi ile hafif köpürmeye başlayacaktır. Son olarak da bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyip temizlenmiş cildinize yavaş hareketlerle sürün yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Kırışıklıklar İçin Karbonat Maskesi

Karbonatın peeling etkisinde yararlanarak yüzünüzdeki kırışıklıkların görünümünü hafifletebilirsiniz.Bu maske için sadece ;

  • 1 tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı doğal yoğurda ihtiyacınız var.

Karbonat ve yoğurdu karıştırarak yüzünüze eşit miktarda sürün.10 dakika beklettikten sonra cildinizi bol su ile durulayın.Bu maskeyi kullanırken dikkat etmeniz gereken şey maskeyi göz ve dudak çevrenizden uzak tutmanızdır.

Sıkılaştırıcı Karbonat ve Portakal  Maskesi 

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu,

Karbonat ve portakal suyunu kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı temizlenmiş cildinize ince bir tabaka halinde sürün.Maskeyi yaklaşık olarak 20 dk sonra bol su ile yıkayın ve yüzünüzü nazikçe kurulayın. Nemlendirici sürmeyi unutmayın. Karbonat cilt yüzeyinde mevcut lekeler için etkili olurken, portakal suyu ise gözeneklerin sıkılaşmasını sağlamaktadır.Bu maskeyi cildinize haftada 1 uygulayabilirsiniz.

Karbonat Maskesi Kullananlar

Karbonat maskesi kullananlar karbonat yüzümü yaktı, karbonat maskesi yüzümü kızarttı gibi olumsuz etkilerden bahsetmişlerdir. Karbonat maskesi hazırlarken ölçüye çok dikkat etmelisiniz. Ayrıca hassas bir cilt tipine sahipseniz bu maskenin olası yan etkileriyle karşılaşabilirsiniz.

Aynı zamanda karbonat maskesini deneyip tüm sivilce probleminden kurtulduğundan bahsedenler de var. Karbonatın sivilceleri kurutup, sivilce oluşumunu önlediğinden bahsetmiştik.

Karma cilde sahip olanlar karbonatın cildin yağ oranını dengelediğinden ve iyi bir temizleyici olarak kullanılıp etkili peeling görevi gördüğünü söylemişlerdir.

Karbonatın Cilde Zararları

  • Cilt için kullanılan karbonat fazla kullanıldığı taktirde deri hastalıkları, tahriş, kızarıklık ve yanmaya neden olabilir. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz karbonatı tercih etmemelisiniz.
  • Sivilcelere uygulanan karbonat çok fazla olursa bölgeyi tahriş edebilir.

Eğer vermiş olduğumuz maske tariflerinden birini denemek isterseniz,öncelikle cildinizin küçük bir kısmında deneyip cilt tipinize uygun olup olmadığını gözlemleyin. Karbonat maskesi kullananlar, karbonatın yakıcı etkisinden söz etmişlerdir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR
  1. Tuğba dedi ki:

    karbonat ve su karıştırarak bir maske yaptım 1-2 dakika bekledip yıkadım ve hafif hafif kızarıklık oluştu ve kızarık oluşan bölgede yanma hissi var ne yapmalıyım şuan